Kinderen en jongeren met een hechtingsstoornis

Wanneer er tijdens de eerste zes jaren van een kinderleven niet wordt voldaan aan zijn of haar behoeftes, kunnen er hechtingsproblemen of zelfs een hechtingsstoornis ontstaan. Een kind dat gediagnosticeerd is met deze stoornis heeft te maken met vroegkinderlijk trauma wat invloed heeft op de lichamelijke, psychische en cognitieve ontwikkeling, vaak voor de rest  van het leven.

 

Het is niet alleen een heftige tijd voor de ouders, ook het kind ondervindt last van zijn of haar handicap. Diepgewortelde angsten, onzekerheid, schaamte, woede, allerlei emoties die ervoor zorgen dat het kind bijzonder gedrag laat zien. Dat het kind geen emoties begrijpt, of zelfs niet kan voelen.

 

Om inzicht te geven waarom het kind dit gedrag laat zien leggen we uit waar het gedrag vandaan komt. Wij gaan er vanuit dat het kind zelf ook de beste intenties heeft, maar dat het door de handicap niet anders kan.

 

Samen met het kind gaan we op onderzoek uit om te ontdekken waar het kind goed in is, wat het wil bereiken en welke stappen daarvoor nodig zijn. Door een open en nieuwsgierige houding proberen we aan te sluiten bij de behoeftes van het kind en stellen we samen een plan op.

 

Bij de coaching maken we gebruik van verschillende materialen en manieren. Stilzitten komt weinig voor, omdat we erin geloven dat het kind zijn hele lijf nodig heeft om tot ontwikkeling te komen.

 

Wij bieden:

-ondersteuning en begeleiding van het kind of jongere;

-inzicht krijgen in de handicap;

-een plan in samenspraak met het kind of jongere en zijn of haar ouders.

 

Met als doel:

-inzicht in de handicap;

-inzicht in eigen gedrag;

-de kracht om gedrag anders in te zetten;

-een positief zelfbeeld en reëel toekomstbeeld ontwikkelen.

 

 

Koffie, thee en een goed gesprek staat voor jullie klaar. Interesse? Maak een afspraak via info@therapeutischouderschap.nl of bel met 0639720697