Deze folder is speciaal voor jou!

Je hebt deze folder van iemand gekregen, of was je zelf gewoon nieuwsgierig en heb je het gepakt. Wat de reden ook is, dit is speciaal voor jou geschreven. Welkom!

 

Ik hoop dat je de moeite neemt om het te lezen en niet meteen aan de kant legt. Lees even mee en beoordeel dan pas of dit iets voor jou kan zijn.

 

Zoals je misschien gehoord heb, heb je een hechtingsstoornis. Dat is een aandoening die ergens in de eerste zes jaar van je leven ontstaan is. Een hechtingsstoornis kan door verschillende redenen ontstaan. Het kan zijn dat je:

-          een pleeg- of adoptiekind bent;

-          als baby of jong kind veel in het ziekenhuis hebt gelegen;

-          na je geboorte in een couveuse hebt gelegen;

-          je niet altijd veilig voelde waar je opgroeide;

-          autisme hebt of een andere aandoening.

Leven met een hechtingsstoornis is niet gemakkelijk. Ineens zijn je ouders bezorgd, moet je therapie volgen, schijnt iedereen iets van je te vinden, terwijl je er zelf eigenlijk niets van merkt. Ik kan mij voorstellen dat dat erg vervelend is.

Het kan ook zijn dat je wel iets merkt, dat je bijvoorbeeld vaak stress hebt, of dat je je gespannen voelt, of dat je juist erg snel boos bent. Ook dan kan ik mij voorstellen dat het erg vervelend is. Misschien is het wel zo lastig om mee om te gaan, dat je graag zou willen dat er iemand met je meekijkt en die je hierbij helpt.

 

Wat gaan we dan doen?

Samen gaan we aan de slag om erachter te komen wie je nu daadwerkelijk bent, wat jij graag wil en waar je goed in bent. Ook gaan we onderzoeken wat daarvoor nodig  is. En je leert iets over je hechtingsstoornis.

 

Hoe gaan we dat doen?

Samen gaan we overleggen wat voor jou werkt. Jij kent jezelf het beste, ik weet veel over hechtingsstoornissen en samen komen we tot een plan. We houden niet alleen gesprekjes, omdat ik niet geloof dat dat de oplossing zal zijn. Er kunnen allerlei manieren gebruikt worden om ons plan te kunnen halen, zoals creatief bezig zijn, muzikaal, spelletjes doen of met beweging. Daar komen we samen vast wel uit.

 

Waarom zou je dit willen?

Ik hoop dat je, nadat het plan afgerond is, veel geleerd hebt over jezelf en je hechtingsstoornis. Dat je weet hoe jouw emoties invloed hebben op jouw gedrag en dat je het herkent, zodat je op tijd kunt kiezen voor een andere reactie. Verder hoop ik dat je minder stress en spanning voelt en dat je je omgeving beter kunt vertellen wat je nodig hebt.  

 

 

Lijkt het je wat, of wil je eens in gesprek om te kijken of we er samen uit kunnen komen? Neem contact op via info@therapeutischouderschap.nl of bel met 06-39720697.