Ouderbegeleiding

 

 Het grootbrengen van kinderen met hechtingsproblematiek is niet makkelijk. Het vraagt veel van je, als ouder zijnde. Normale pedagogische opvoedkwaliteiten hebben, is niet genoeg. Je moet beschikken over therapeutische kwaliteiten.

Daarnaast krijg je ook vaak te maken met onbegrip uit de omgeving:

“Oh, maar die van mij was ook een lastige puber”, of “Je moet hem maar eens bij mij brengen, je bent gewoon niet streng genoeg!”

Hoe fijn is het dan om te kunnen praten met lotgenoten, mensen die aan een woord genoeg hebben en je gelijk begrijpen.

Wij kunnen helpen!

Hechtingsproblemen kunnen we niet oplossen helaas, maar we kunnen wel tips en handvatten geven hoe je het best kunt omgaan met je kind. Hoe kun je het best reageren op bepaald gedrag en vooral; hoe jullie weer momenten samen kunnen hebben waarvan je kunt genieten en samen plezier hebt. We leren je waarom je kind bepaald gedrag laat zien en hoe hechtingsproblemen ontstaan.

Er is aandacht voor jezelf. Zelfzorg noemen we dat. De meeste ouders zijn geneigd om maar “gewoon door te gaan”, maar het is heel belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Dat is niet egoïstisch, maar noodzakelijk. De zorg voor je kind is topsport, zonder zelfzorg houd je het niet vol. We kunnen je tips en tricks geven om de stress die je ervaart te verminderen. Je herkent het vast, die dagen dat je het gevoel hebt op eieren te lopen. Die momenten dat er maar iets hoeft te gebeuren en de boel ontploft. Als jij op die momenten rustig kunt blijven en de stress in bedwang kunt houden, zal het minder snel knallen in huis.

Bij ons kun je alles wat je ervaart vertellen, we oordelen niet, we begrijpen het!

 

 Kortom:

 

Wij kunnen helpen bij:

·         Tips en handvatten om beter op je kind te kunnen reageren

·         Geven achtergronden waarom je kind doet wat het doet en dat het echt niet is om jou te pesten

·         Stress counseling

·         Rouwverwerking

 

Met als doel:

·         Dat jij je kind beter begrijpt

·         Jullie als gezin weer kunnen genieten van mooie momenten samen

·         Je het gevoel hebt dat je weer controle hebt over je leven en je gezin

 

Interesse? Maak een afspraak via info@therapeutischouderschap.nl of bel: 06-11215237