De eerste 1000 dagen

De wetenschap heeft ontdekt dat de eerste 1000 dagen van het leven van een baby onvoorstelbaar belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de rest van het leven. Vanaf de bevruchting tot aan het tweede levensjaar wordt het hart aangelegd, het brein, zintuigen, lichamelijke functies, de taalontwikkeling en de mogelijkheid tot hechten met de mensen om ons heen.

 

Negatieve invloeden, ACEs, hebben effect op de ontwikkeling en kunnen verstrekkende gevolgen hebben met levenslange invloed. Enkele voorbeelden zijn: hart- en vaatziektes, astma, obesitas, kanker, depressies, psychische problematiek, hechtingsstoornissen en verslavingen.

Jullie, als verloskundigen en kraamverzorgers, hebben een heel belangrijke rol bij de eerste 1000 dagen van het kind. Een goede gezondheid van de ouders en de omgeving zorgt voor een betere start. Daarom is jullie signalerende functie zo belangrijk, zodat de baby zich als een gezond en evenwichtig kind kan ontwikkelen.  

 

Wil je meer weten over de eerste 1000 dagen en over hechting? Neem dan contact op met ons. Wij bieden voorlichtingen en begeleiding, zodat jullie team up-to-date is met de laatste informatie.

 

Neem een kijkje op onze website www.therapeutischouderschap.nl.

 

Mail voor meer informatie naar info@therapeutischouderschap.nl of bel naar 06-39720697 en we vertellen je wat de mogelijkheden zijn.